mzt zts wosm rutka

Taborni prostor v Mirtovičih

Naš taborni prostor se nahaja dobrih 100 km iz Ljubljane, na mestu kjer se Mirtoviški potok izliva v reko Kolpo. Razdeljen je na dva dela: na zgornjem navadno postavimo bivalne šotore in gospodarski šotor, na spodnjem pa imamo kuhinjo, jedilnico, umivalnico, večni ogenj in igrišče za odbojko. Urejen je tudi dostop do Kolpe. Prostor je dovolj velik, da na njem udobno namestimo vsaj 100 taborečih, polno opremljena pa je tudi kuhinja.

Elektrika

Na tabornem prostoru ni elektrike, za namen razsvetljave pa imamo v uporabi akumulatorske LED luči in bencinske svetilke.

Voda

Na tabornem prostoru imamo tekočo vodo, ki jo sicer črpamo iz Mirtoviškega potoka. Kot takšno jo uporabljamo za pomivanje posode in umivanje, za potrebe kuhinje in pitje pa jo preventivno prekuhamo.

Sanitarije

Poslužujemo se kemičnih wc kabin, ki so umaknjene na skrajni rob tabornega prostora. Reden servis je zagotovljen enkrat tedensko, v primeru večjih izmen pa se dogovorimo za dodatna čiščenja.

Odpadki

Smeti ločujemo na embalažo in ostale odpadke (odvoz nam zagotavlja občinska komunalna služba), kuhinjske odpadke in pomije pa prevzema pooblaščeno podjetje.

TRGOVINA

Najbližja trgovina se nahaja v Osilnici (8 km). Založena je primerno majhnosti kraja, v primeru naročila, pa je možno dobiti vse (meso, sadje, zelenjava, mlečni izdelki). Dnevno dostavo kruha v tabor lahko uredimo.

ZDRAVSTVENA OSKRBA

V Osilnici deluje zdravstvena postaja, ki pa vsaj poleti zaradi dopustov deluje bolj poredko. Za bolj nujne primere se lahko zanesemo na zdravstveni dom in urgenco v Kočevju (40 km).

POLICIJA

V oddaljenosti 10 km imamo na dosegu policijsko postajo na mejnem prehodu Petrina ali v Selih. Policija je sicer zaradi varovanja državne meje v dolini dnevno prisotna, vendar taborniške aktivnosti s tem nikoli niso ovirane.

Za dodatne informacije pokličite 031/579-063 ali pišite na janez.kumse@gmail.com.
Vozel
Dohodnina Tabor Gradimo Cricek Bicek Spust