mzt zts wosm rutka

Družinsko taborenje

Starejši člani Rodu Bičkova skala že od srede devetdesetih organiziramo družinska taborjenja. So oblika dejavnosti, kjer prosti čas v naravi na taborniški način družine preživljajo skupaj. Skupaj bivajo, sodelujejo pri različnih dejavnostih in opravljanju nalog. Dejavnosti potekajo v okviru rdeče niti, narava pa postane športno igrišče, laboratorij, vir energije in duhovne sprostitve. Družine kot veliko pleme od sončnega vzhoda do zahoda raziskujejo, se športno udejstvujejo in razvijajo kulturne veščine. Skozi intenzivno druženje prihaja do bolj pristnega spoznavanja med člani družine, med vsemi taborečimi pa se ustvarja socialna mreža in čut za medgeneracijsko sodelovanje.
Vozel

Taborjenje 2011

Tokrat popolnoma v taborniškem duhu. Saj je zmeraj, le da smo letos osvajali še veščine TT, s tem pa počastili taborniško šestdesetletnico. Pugi je eno veščino celo izumil! Tisti, ki so jo želeli dobiti, so ob zadnjem ognju morali poznati nujne potrebščine za vzlet v vesolje kot so rokavice, saj v vesolju krepko zebe v roke, sončna očala, da te sonce ne zaslepi, čelada, da si ne poškoduješ glave ob pristanku… Prikazali so tudi navpični vzlet v vesolje in pristajanje na Luni z močnim zaviranjem. In ne bi dobili veščine, če se ne bi znali gibati v breztežnostnem prostoru. Vesoljske potrebščine je že tako težko dobiti, a na taboru ob Kolpi, še toliko težje. Vendar, eden od taborniških zakonov pravi: „Tabornik se znajde!” In zadnji večer, so si taborniki z iznajdljivimi idejami pridobili še zadnjo veščino letošnjega družinskega tabora - astronavta. Med tednom smo usvojili še zeliščarja, sodobno tabornico, čolnarja, vrvohodca, pevca… Nekateri so jih po dveh desetletjih osvojili ponovno, nekateri pa prvič. Strogi programski tim se ni dal poceni prepričati. Kdor je z znanjem, spretnostmi in trmo dokazal, da je veščine vreden, jo je dobil. Od vseh veščin, pa je bila gotovo najtežje osvojljiva „Partizanski kurir”. Zaviti v molk so nekateri skušali zdržati od zajtrka do kosila ali od kosila do večerje. Spoznali so, da je „molk” težka preizkušnja.

Za spomin na letošnje taborjenje smo naredili zvočni posnetek dviganja plamena iz ognja, s pravimi taborniškimi „bekvokali”. Zato, da se bomo ob hladnih večerih spomnili in pričakovali, kako je tam ob našem ognju.
Vozel

Taborjenje 2010

Računajte na nas – računamo na vas

Z letošnjim naslovom smo v družinski izmeni Rodu Bičkova skala obudili naše otroštvo in mladostništvo. S predmeti, pesmicami, televizijskimi reklamami in družabnimi igricami smo podoživeli čase, ko smo prvič prišli k tabornikom, gledali sarajevske olimpijske igre ter navijali za naše športnike, pozdravljali z znanim reklom »Za domovino s Titom – naprej!«.

Naše otroštvo smo predstavili mlajšim generacijam, ti pa svoje otroštvo nam. Saj, čeprav živimo v istem času, ga doživljamo drugače.

V tedenskem programu smo spoznali gasilce, gašenje in njihove igre, z gesli lovili sladek zaklad, dolgo osvajali Risnjak , ki je bil pozno popoldan naš, stotič videli »đakuzi« vendar z očmi tekočega leta ter jedli tako dobro, kot vsako leto. Nasmejali in peli smo, se imeli radi in prižgali sedem večernih ognjev.

Računajte na nas, računamo na vas
Vozel
Dohodnina Tabor Gradimo Cricek Bicek Spust