mzt zts wosm rutka

Informacije za nove člane

Taborniki smo vzgojno - izobraževalno mladinsko gibanje, ki nudi aktivno preživljanje prostega časa v naravi in sovzgaja otroka in mladostnika v odgovorno odraslo osebo. Tudi v našem rodu (Bičkova skala) delamo po teh načelih.


Osnovna oblika druženja so vsakotedenski sestanki vodov (vod je skupina od 5 do 15 otrok), ki jih vodi vodnik (dijak ali študent). Akcije, ki običajno potekajo med vikendi, sta 1-2 na mesec. Med akcije spadajo razna orientacijska tekmovanja, srečanja, izleti, mnogoboji ... Vsako leto izvedemo tudi jesenovanje (jesenske počitnice) in taborjenje (poleti). Ves naš program sledi Osnovnemu programu, ki je skupen celi Zvezi tabornikov Slovenije, seveda pa vanj vnašamo tudi novosti in vsakič nekaj drugega, da tudi vodnikom ni dolgčas. Poudarek je na aktivnem preživljanju prostega časa v naravi, kljub temu pa nam tudi pozimi ne zmanjka idej.


Celotno vodstvo rodu deluje na prostovoljski osnovi in za svoje delo nismo plačani. Letna članarina, ki jo plačujemo vsi, od vodnika do člana, znaša 65 eur, oz. 55 eur, če se jo poravna do konca oktobra.


Taborniško rutko dobi član ob prvi priliki na podelitvi, ko že pol leta obiskuje tabornike, saj tako na nek način dokaže, da bi res bil rad tabornik in da rutko tudi ceni.


V Rodu Bičkova skala nas je trenutno okoli 150, vodstvo sestavlja okoli 20 mladih, v rodu pa deluje 13 vodov.


Če razmišljate o vpisu k tabornikom, pišite na rodbickovaskala@gmail.com in skupaj bomo ugotovili, kateri termin vam ustreza.


Tabornikom se je mogoče pridružiti tudi sredi leta!

Vozel
Dohodnina Tabor Gradimo Cricek Bicek Spust